Suzan 06 57330744 suuz@sportieveyoga.nl

Over Christien

Ik ben Christien Wassenberg, geboren op 22 november 1959 in Gemert, in de Kromstraat. Daarna ben ik diverse keren verhuisd. Van Gemert naar Huijbergen, Milheeze, via Beek en Donk sinds 2008 weer terug in Gemert. Ik ben getrouwd met Maarten en wij hebben een lieve Labrador (Tosca). Ik ben bij Rabobank Gemert aan de balie gaan werken. Toen we verhuisden naar Huijbergen was het mijn bedoeling om iets heel anders te doen. Al snel vloog ik tegen de muur omhoog van het thuiszitten, zodat ik toch weer bij de Rabo terecht kwam.
Het jaar waarin ik 40 werd was voor mij een bezinningsmoment over hoe ik verder wilde met mijn leven. Er moest toch meer zijn dan de Rabobank. Ik kwam in contact met het bedrijf B-kwadraat in Haarlem. Zij geven zakelijke kledingadviezen bij bedrijven. Daar heb ik persoonlijke kleuradvisering en kledingadviezen gegeven. Terug in Oost-Brabant heb ik verschillende banen gehad. Als een soort van sabbatical ben ik heel ontspannen post gaan bezorgen in dienst van TNT zodat ik ruimte in mijn hoofd en leven kreeg om over mijn werktoekomst na te denken. In 2005 ben ik bij het ROC ter Aa op de afdeling Educatie begonnen en daar geef ik nu lessen Nederlands als Tweede taal aan volwassenen. Sinds december geef ik ook bijlessen Nederlands in het MBO. Sporten hoorde bij mijn leven; handbal, volleybal, tennis, skeeleren, hardlopen, fietsen (race en mtb), skiën, aerobic/steps en ga zo maar door. Via het sportcentrum ben ik in aanraking gekomen met poweryoga. De enthousiaste docenten wisten mij zo te motiveren en te inspireren, dat ik me steeds meer ben gaan verdiepen in yoga. Ik heb diverse workshops en opleidingen gevolgd waaronder David Swenson, Ashtanga Yoga, verschillende Yin Yoga docenten opleidingen bij José de Groot en Bivag. Nu beoefen ik 1x keer per week Ashtanga Yoga en minimaal 2x per week Yin Yoga.
Ik was altijd op zoek, op zoek naar iets, iets anders, iets wat me meer voldoening zou brengen. Yoga brengt mij dat en het geeft me meer rust in mijn hoofd. Mentaal voel ik me sterker en kan daardoor beter relativeren. Mijn houding verbetert nog iedere dag en mijn lijf wordt sterker en flexibeler. Als ik straks oud ben, ben ik daardoor hopelijk nog steeds fit en flexibel. Ook brengt het me allemaal fijne, bijzondere mensen, die ik al deze goede dingen van yoga ook wil laten ervaren.

‘Christien, yoga met jou is samen werken aan een gezonder lijf en ontspanning. Na de les samen theedrinken en na kletsen is iedere keer weer gezellig!’

Yvonne Peeters

‘Christien maakt me met haar lessen zachter voor mezelf.’

Charlotte Christiaans