Suzan 06 57330744 suuz@sportieveyoga.nl

Over Helma

Ik ben Helma van Koolwijk en woon in Reek. Ik heb jarenlang met ouderen gewerkt en ben nu als invalleerkracht werkzaam in het basisonderwijs. Inmiddels ben ik bovendien ook oma en geniet hier met volle teugen van.

Door de positieve uitwerking die yoga op mij had en nog steeds heeft, werd ik geïnspireerd en ben de yogadocentenopleiding gaan volgen. Dat heb ik gedaan bij Dru Yoga in Arnhem. Deze yoga-opleiding heb ik succesvol afgerond en ben een gediplomeerd yogadocent. Hierna ben ik met veel plezier de Dru Yoga-Zwangerschapsdocentenopleiding gaan volgen. Ik ben heel blij dat ik behalve in Reek nu ook in Gemert, bij Suuz, de zwangerschapsyogalessen mag verzorgen. Ik geniet er enorm van vrouwen die een kindje verwachten te mogen helpen tijdens hun zwangerschap en goed voor te bereiden op de bevalling.

In het begin bestond yoga voor mij alleen uit oefeningen die mijn lichaam meteen veranderden. Mijn rugklachten verdwenen en zo sta je al veel beter in het leven. Maar langzaam werd het mij duidelijk dat yoga zoveel meer is dan alleen oefeningen. Door samen met je ademhaling de bewegingen te maken en in de ‘asana’s’ (houdingen) te komen, leer je kennismaken met de ‘flow’. Als je er voor openstaat, leer je ook dat de balans die je ervaart tijdens de yoga les, ook kunt voelen in het dagelijks leven. Yoga houdt voor mij dan ook in: acceptatie, tevredenheid, passie, liefde en balans. Er is duidelijk meer ruimte. Ik vind het erg mooi om dit door te geven in mijn lessen.

Helma, heel erg bedankt voor de tips. Ik heb heel veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en het in mezelf keren tijdens het opvangen van de weeën.
De verloskundigen en verpleegkundigen vonden dat ik opvallend rustig was tijdens de weeën. Allemaal dankzij jouw tips.Veel dank daarvoor!

Rosalieve Daal