Suzan 06 57330744 suuz@sportieveyoga.nl

Over Suzan

‘Yoga, dat vind ik zo zweverig, dat is niks voor mij. Tóch wil ik graag wat soepeler worden en minder druk in mijn hoofd.
Met die gedachte begon ik 7 jaar geleden ook aan yoga. Ik weet nog dat ik de eerste keer zó schrok van mijn eigen stijfheid dat ik er de slappe lach van kreeg. Voor mijn gevoel kon ik geen énkele houding goed uitvoeren. ’T viel me trouwens wel meteen op dat yoga helemaal niet zweverig of suf hoeft te zijn. Sterker nog, mijn man ging ook meedoen!

Yoga gáát niet over vegetarisch eten, of je benen in je nek kunnen leggen.
Voor mij gaat het over jezelf beter leren kennen. Eerst misschien alleen fysiek, hoe voelt mijn lijf, kan ik leren ontspannen? Later ook in je hoofd. Kan ik de voortdurende stroom van gedachten stil zetten, al is het maar voor even? Voor mij werkt yoga daar goed bij. Ik was zo stijf als een plank en op zoek naar meer balans en minder stress in mijn leven. Ik had het druk met een gezin met 4 kinderen, een baan bij als manager in de bedrijfscatering en mijn sociale leven. Toen ging ik yoga doen. Na enige tijd merkte ik dat me dat hielp. Om tot rust te komen en soepeler te worden in mijn lijf. Later kwam ik erachter dat ik zelfs soepeler in het leven kwam staan. Niet meer zo de controle over alles te hoeven hebben en vast moeten houden aan wat hóórt. Ondanks dat het jammer leek om ‘niks’ meer met mijn economiestudie te doen heb ik zelfs mijn baan opgezegd en me full time op het gezin gestort. Daardoor kreeg ik nóg meer tijd voor yoga. Al snel ben ik een ashtanga yoga (zeer dynamische yogavorm) opleiding gaan volgen en startte ik met lesgeven. Eerst op de sportschool en vervolgens voor mezelf in een studio. Daarna kwam yin yoga (hele rustige yogavorm) op mijn pad. Ook daarin volgde ik een opleiding. In januari 2014 opende ik mijn eigen studio Suuz Yoga. Nog steeds blijf ik bijscholen bij grote teachers zoals David Swenson, Anat Geiger, Sarah Powers en Bivag.

Yoga lijkt een hype te worden waarbij het uiterlijk het belangrijkste is. Daar doe ik liever niet aan mee.
Met aandacht bewegen, daar gaat het om. Of je nou oud bent of jong, dik of dun, man of vrouw, soepel of zo stijf als een plank, kom gerust een gratis proefles volgen in onze warme, groene studio. Ervaar zelf wat je ervan vindt. We bieden veel verschillende yogavormen zodat er altijd één is die bij je past. Ik vind het leuk als je meedoet en hoop dat yoga je gaat helpen zoals het andere mensen helpt die wekelijks de studio bezoeken.
Bel of mail me wel eerst even zodat ik weet wanneer je mee wilt doen. Ook als je vragen hebt mag je me altijd benaderen. Dat kan op 06-57330744 of via de knop hieronder.

Ik hoop je snel te zien.

‘Lieve Suzan,
Hoe het kan weet ik niet, maar jouw ondersteunende woorden tijdens de les, zijn altijd precies de goeie. Het lijkt wel of het in de lucht hangt, maar jij pikt ze dan toch altijd op. Voor mij een fenomeen. Ik mis je lessen altijd wanneer ik op vakantie ben en eenmaal weer terug op les, voelt dat elke keer weer als thuiskomen.’

Mieke van Stiphout

‘Sinds ik yogalessen volg voel ik me fysiek en mentaal beter. Dat is mede aan Suzan te danken. Zij is duidelijk en eerlijk en ze geeft mij rust in mijn hoofd en in mijn lijf. Ze geeft haar lessen met passie, dat hoor je niet alleen maar dat voel je ook. Ze blijft zichzelf constant verder ontwikkelen op yogagebied en deelt dat ook met ons. Tel daar haar heerlijk gevoel voor humor bij, dan begrijp je waarom ik zo graag naar haar studio ga.
Willemien van Zutven