Suzan 06 57330744 suuz@sportieveyoga.nl

Zwangerschapsyoga

Met Dru zwangerschapsyoga een goede voorbereiding op een fijne geboortedag!

Fysiek We doen oefeningen om je heupen los te maken en je benen sterk te maken. Ze helpen je uithoudingsvermogen op te bouwen en bewegingsvrijheid te creëren in het bekken. De oefeningen zijn aangepast op de duur en jouw conditie van je zwangerschap. En natuurlijk ook de aandacht voor je bekken. Zo werk je aan je eigen kracht.
Mentaal In de lessen gaan we ontspanningsoefeningen doen en meditaties. Zo krijg  je de gelegenheid om eventuele angsten rondom de geboorte van je kindje te vervangen door positieve gedachten. Deze oefeningen helpen je om je mentaal voor te bereiden op de weeën en de geboorte van je kindje. Het stimuleert je om de eigenschappen als moed, geduld, acceptatie en vertrouwen te ontwikkelen.
Voelen / luisteren naar je lichaam Door je lichaam rustig te bewegen en te trainen tijdens het uitvoeren van de asana ’s (yogahoudingen)  word je je beter bewust van jouw behoeften en die van je baby. Je leert naar je intuïtie te luisteren en erop te vertrouwen. Dit helpt je bij de bevalling.
Contact maken met je kindje Soms vergeet je door je drukke leven wel eens dat je zwanger bent. In dit yoga- uurtje maak je bewust contact met je kindje en is er tijd en ruimte om aandacht te geven aan je zwangerschap. Een hele belangrijke periode in je leven. Door aandacht en concentratie en door de yogabewegingen verbind je je met je baby in je buik. Je kunt je fysiek en emotioneel voorbereiden en je leert moederlijke instincten te ontdekken en ontwikkelen.
Ademhaling- en ontspanningstechnieken Door verschillende ademhalingstechnieken toe te passen, raak je vertrouwd met het vermogen van je lichaam om op een natuurlijke manier spanning kwijt te raken en pijn te verzachten.
Partnerles Ook voor je partner is het van groot belang om goed voorbereid te zijn op de komende bevalling. In een periode van 3 maanden zullen er telkens minimaal 2 partnerlessen zijn die met name praktisch zullen zijn. Zodat de partner goed is uitgerust en voldoende ondersteuning kan bieden tijdens de bevalling.